Den store fælledtur 5 juni

Den store fælledtur, torsdag den 26/5-2022.

På denne lange ridetur kommer vi både et smut forbi skoven & stranden og derefter rundt på hele fælleden.

Mødetid: Vi mødes senest kl 9:00 i rytterstuen på Kongelundsvej 589.  Herefter kører vi til folden og klargører vores heste og pakker vores saddeltasker med madpakker og drikkevarer til turen.

Kl. ca 10.00 starter vores ridetur. Ruten går ind igennem skoven og ned rundt om søen ved stranden. Hvis vejret er til det, rider vi igennem søen. I blæsevejr vil søen dog ofte være fyldt med kitesurfere og så rider vi ikke gennem. Vi rider videre langs stranden over til diget og ind på fælleden.

På selve diget er der mulighed for en god galop. På begge sider har vi en smuk udsigt over henholdsvis Sydvestpynten og Hejre sø.

Vi rider videre over det gamle militærområde og følger kanalen af den snoede ridesti. Flere steder på fælleden er det muligt at ride op på bakkerne. Heroppe fra minder Kalvedbod fælled mest af alt om et  savanne-landskab. Turen går videre over det åbne område til Birkedamen, som ligger helt ude ved Sjællandsbroen. Her gør vi et holdt og nyder vores medbragte frokost. Hestene binder vi til træerne, så de også kan få et hvil.

Efter en velfortjent pause går turen videre hen over fælleden igen. Der er mulighed for en god galop ud over grusstierne til kanalen. Herefter skal vi en tur forbi Trylleskoven, hvor vi har gode chancer for at se de vilde dådyr.

Nu går turen hjemad, hvor hestene får deres mad og de bliver sadlet af og gjort klar til fold. Vi forventer at turen slutter ca. Kl 14:00.

Alt i alt er det en skøn tur, hvor vi får naturen helt ind unden huden. Det er godt for både krop og sjæl.

Pris for denne tur er 895 kr.

Antal deltagere er mellem 6-12 ryttere.