Handicapridning / rideterapi

Hvis du mentalt er ude af balance på grund af fx stress eller du har et mindre handicap, kan samværet med dyr, og i særdeleshed heste, være gavnligt. Her får du mulighed for at træne musklerne og komme i balance psykisk gennem arbejdet med hesten.

Der vil hele tiden være en hjælper ved dig, der fortæller dig, hvad du skal gøre. Denne person vil også være der, så du føler dig 100% sikker. Vi gør meget ud af forarbejdet med hesten, hvor vi sammen gør den klar og du får mulighed for at nusse og snakke en masse med den. Samværet og forbindelsen med hesten er nemlig grundlæggende for, at du får en god oplevelse.

Hvis du har mod på det, så tager vi en stille og rolig tur ud i skoven, hvor du får lov til at arbejde med hesten fra sadlen.

Det er en sjov og rar måde at komme tæt på naturen og dyrene på og en god måde at få renset sindet.

Heste læser os anderledes end mennesker, og de vil derfor ofte kunne mærke, hvis du er sårbar eller tilbageholden. Dette kan der være mange grunde til, men hesten er ikke interesseret i din bagage – den vil bare lære dig at kende som du er nu uanset hvem du er.

Vi er ikke autoriserede behandlere herude, men vi giver en god oplevelse sammen med hesten og i naturen. Du kan læse mere om brugen af terapidyr på disse to sider:
https://da.wikipedia.org/wiki/Terapidyr
http://horseconsult.com/articles/showarticle.asp?ArtID=1854

Har du en pædagog med, er denne velkommen til at hjælpe dig med klargøringen af hesten samt til at gå med på tur til fods.

Pris for hest og egen hjælper 500 kr.

Du skal være i stand til selv at komme op på vores trædebænk, da det er den vi bruger til at komme op på hesten fra.